معرفی كتاب «انقلاب چهل ساله» | زمستان سال 1397 و در آستانه ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی، معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اقدام به نشر کتابی با عنوان «انقلاب چهل ساله؛ نگاهی به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران» کرد. این کتاب که توسط انتشارات بوستان کتاب در شهر قم به چاپ رسیده دارای ۱۴ عنوان است که هر عنوان در برگیرندهی یک مقالهی جامع می باشد.
در اولین فراز از این کتاب مقاله ای پیرامون دستاوردهای فرهنگی انقلاب اسلامی را مشاهده میکنیم که در سرفصل هایی مانند: «استقلال و خودباوری فرهنگی»، «عرصه های خودباوری و استقلال فرهنگی»، «مبارزه با مظاهر فساد»، «عرصه های تحول استقلال فرهنگی»، «گفتمان وحدت» و ... به بررسی دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصه ی فرهنگ پرداخته است.
در فراز بعد، آنچه مورد توجه مؤلفان این اثر ارزشمند قرار گرفته است، دستاوردهای اخلاقی و معنوی انقلاب اسلامی می باشد. این دستاوردها در سرفصل هایی مانند: «احیای معنویت و دین اندیشی»، «گسترش فرهنگ قرآنی»، «عنایات الهی»، «تقویت فرهنگ نماز و دعا»، «معنویت گرایی امام»، «پیوند امام و امت»، «تحول معنوی و خودباوری جوانان»، «تحول و خودباوری مردم» و «تقویت فرهنگی شهادت و ایثار» مورد بررسی قرار گرفته است.
دستاوردهای اقتصادی موضوع مهم دیگریست که با توجه به مشکلات اقتصادی پیش آمده باید مورد توجه ویژه ای قرار گیرد. در این بخش با عناوینی از قبیل: «جایگاه اقتصاد ایران در جهان»، «سیاست فقرزدایی و خدمت رسانی»، «وضع معیشتی مردم»، «افزایش زیرساخت های خدماتی»، «توسعه ی صنعتی»، «استقلال صنعتی» و... مواجه خواهیم شد که در کنار مشکلات موجود به بررسی پیشرفت های چشم گیر اقتصادی ایران اسلامی در ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی با وجود همه ی فشارها و تحریم های دشمنان انقلاب می پردازد.
دستاوردهای قابل ستایش در عرصه ی علمی و فناوری بعد از انقلاب اسلامی به اندازه ای بوده است که بخشی از این کتاب به صورت اختصاصی و در قالب عناوینی مانند: «ارتقای سطح سواد و عملی جامعه»، «فناوری نانو»، «فناوری هسته ای»، « فناوری فضایی»، «فناوری سلول های بنیادی» و... مورد بررسی و تبیین قرار گیرد.
ارتقای سلامت عمومی جامعه در قالب دستاوردهای بهداشتی و پزشکی انقلاب اسلامی و در عناوینی از جمله: «وضعیت پزشکی و سلامتی در کشور»، «بهبود وضعیت بهداشت در کشور»، «تأسیس خانه های بهداشت»، «آمار پزشکان و متخصصان»، «دستاوردهای صنعت دارویی»، «پیشرفت های علمی پزشکی»، «درمان بیمانران خارجی»، «افزایش امید به زندگی»، «کاهش مرگ و میر»، «افزایش تخت های بیمارستانی» و.... به صورت آماری و دقیق مورد بررسی قرار گرفته است.
در کنار همه دستاوردهای داخلی، انقلاب اسلامی در عرصه بین المللی نیز به توفیقات خوبی دست یافته است که این فراز از کتاب به بررسی آن در قالب این عناوین پرداخته است: «وضعیت سیاسی کشور قبل از انقلاب اسلامی»، «استقلال و نفی سلطه بیگانگان»، «تأسیس حکومت مبتنی بر احکام دین»، «مردم سالاری دینی»، «ارتقای آگاهی سیاسی»، «مطبوعات و رسانه های جمعی»، «تقویت محور مقاومت اسلامی»، «استکبار ستیزی» و «تحقیر آمریکا».
دستاوردهای امنیتی و نظامی عنوان بعدی دستاوردهای انقلاب اسلامی است که مورد توجه نویسندگان این کتاب قرار گرفته است. این دستاوردها در قابل عناوینی مانند: «امنیت ملی»، «امنیت منطقه ای»، « امنیت سیاسی»، «امنیت اجتماعی»، «امنیت بین الملل»، «استقلال نظامی»، «خودباوری و خودکفایی در صنایع نظامی» و... مورد بررسی قرار گرفته است.
عناوینی از قبیل «رهآورد انقلاب اسلامی برای حوزه های علمیه»، «نقش انقلاب اسلامی در دین گرایی جهانی»، «نقش انقلاب اسلامی در هویت یابی زن»، «مقایسه انقلای اسلامی با انقلاب های فرانسه و روسیه با تأکید بر دیدگاه امام خمینی و مقام معظم رهبری»، «موانع پیشرفت انقلاب اسلامی»، «صبر و استقامت در برابر فشارهای اقتصادی» و «پرسمان اقتصادی انقلاب اسلامی» از دیگر مجموعه مقالاتی هستند که در این کتاب به صورت مفصل و با ارائه آمارهای دقیق و موثق به دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه های مختلف پرداخته است.
در بخش نتیجهگیری کتاب آمده است:
در مواجهه با سوالات و شبهات مربوط به انقلاب اسلامی باید به این نکته توجه داشت که دشمنان انقلاب اسلامی در اتاقهای فکر خارج از کشور با بهره گرفتن از بستر فضای مجازی، دائماً به دنبال سیاهنمایی و به تصویر کشیدن آینده تاریک و مبهم در ذهن همگان به ویژه نسل جوان ما هستند تا چنین القا کنند که انقلاب اسلامی هیچ دستاوردی نداشته است. در حالی که با اندکی تامل واقعبینانه به روشنی میتوان دریافت که با توجه به شرایط و محدودیتهای موجود، جمهوری اسلامی در اصلاح و بهبود وضع معیشتی مردم، توفیقات فراوانی داشته است. مقام معظم رهبری در این باره فرمودهاند: «بنده اعتقادم این است که نظام اسلامی از همه دولتهایی که دوران استعمار و دوران نزدیک به استعمار در کشور ما وجود داشته، قویتر عمل کرده است.»
لوازم برخورداری از یک اقتصاد سالم و قوی مبتنی بر عوامل مختلفی همچون روحیه خودباوری و اعتماد به نفس صنعت، کشاورزی، مهندسی، فناوری و آموزش، دوری از اقتصاد تک محوری است، اما این امور در رژیم پهلوی تحقق نیافت ولی در نظام جمهوری اسلامی موفقیتهای چشمگیری به دست آمده است. به گونهای که مشاهده عینی وضعیت جامعه و آمارها، نشان از بهتر شدن نسبی وضع معیشت اکثریت افراد جامعه دارد.
این مطلب تاکنون 2198 بار نمایش داده شده است. |
|
|
|